Kwaliteit en klachtenregeling

Ik ben gecertificeerd IBCLC lactatiekundige en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) en de Vereniging Specialisten Borstvoeding en Babybegeleiding (VSBB).

WHO Gedragscode

De WHO-code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’. Het betekent dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind, zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Ik houd mij aan de WHO-code in de meest uitgebreide vorm.

IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)

Wereldwijd zijn er IBCLC-lactatiekundigen die dezelfde kwaliteitseisen hebben. Kijk hier voor het beroepsprofiel.

NVL

De NVL is een beroepsvereniging van lactatiekundigen IBCLC. Ik ben aangesloten bij de NVL en dit betekent dat ik de algemene voorwaarden van de NVL hanteer.

VSBB

De VSBB heeft als doelstelling om te streven naar deskundigheidsbevordering voor alle borstvoeding-gerelateerde beroepsgroepen. Deskundigheidsbevordering en samenwerking vind ik belangrijk, daarom ben ik lid van de VSBB.

Privacy – AVG

Ik werk volgens het privacy protocol van de NVL deze kun je hier vinden.

Klachtenregeling

Ik doe er alles aan om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. Als je toch een klacht hebt, hoop ik dat je dit eerst met mij bespreekt. Ik neem graag rustig de tijd om met je te praten.

Lukt het niet om er samen uit te komen? Dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg) waar ik bij aangesloten ben. Voor contactgegevens en meer informatie kun je hier kijken.